У Львівській політехніці відбулась інтелектуальна антифейкова гра «Нотаєнота»

Кафедра теоретичної та практичної психології Львівської політехніки
Фото із заходу

15 березня з ініціативи гаранта бакалаврату, доцентки кафедри теоретичної та практичної психології Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки Ольги Свідерської в рамках дисципліни «Політична психологія» для здобувачів спеціальності «Психологія» було проведено інтелектуальну антифейкову гру «Нотаєнота».

Загалом участь у грі взяли більше 30 студентів у складі 7 команд: «Феміда», «Єноти», «С.О.В.А.», «Шалена четвірка», «Полоскуни», «Фа Соль Ля, «Н3О». Під час гри учасники вчилися розрізняти фейки, інформаційні вкиди, медіаманіпуляцію, діпфейки, засвоювали ті маркери, завдяки яким можна навчитися відрізняти правдиву інформацію від неправдивої.

З дуже маленьким відривом перемогу здобула команда «Фа Соль Ля».

Сьогодні, зокрема через активну гібридну російсько-українську війну, нам важливо тримати у тонусі наше ментальне здоров’я, а воно є невіддільним від здорового і критичного мислення та дозованого споживання інформації. Політична психологія – це передусім про сучасні виклики, з якими бореться Україна на шляху до демократії, а освічена молодь є надзвичайно вагомою ланкою в цьому процесі.