У Львівській політехніці вакцинуватимуть студентів на базі Університету

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Нещодавно відбулася зустріч представників ЗВО та Львівської міської ради на тему розгортання пункту масового вакцинування студентів на базі студентської поліклініки. Такий крок скеровано на запобігання поширення коронавірусу серед політехніків, у таких багатолюдних місцях як корпуси університету, а особливо в Студмістечку.

Хоча темпи поширення коронавірусу суттєво знизились, але завжди існує небезпека ще однієї хвилі поширення вірусу, тому ректор спільно з усім керівництвом університету подав ініціативу щодо розгортання пункту вакцинування на базі студентської поліклініки.

«По-перше, повинна бути одна вакцина, наприклад, Moderna, яка рекомендована для вакцинування молоді. Відтак Львівська міська рада забезпечить нам бригаду і вакцину, ми – поліклініку, на базі якої це все відбуватиметься, а профспілка організує студентів. По-друге, наше поточне завдання – провакцинувати 1200 студентів, які на цей момент перебувають у Студмістечку», – наголосив Роман Орестович Корж, проректор із науково-педагогічної роботи та соціального розвитку.

«Умовно ми знаємо приблизну дату повернення студентів до Львова, тому можна призначати дату початку активного студентського вакцинування на базі 10-ї лікарні. Міська рада закріпить із цього моменту бригаду лікарні за Політехнікою, щоб вони могли в повній мірі виконувати свою роботу. Якщо говорити про першокурсників, то варто врахувати, що більшість із них неповнолітні і поки нема рекомендацій щодо щеплення цієї категорії населення, вакцинувати їх ми не можемо. Але як тільки МОЗ надасть відповідне розпорядження, ми одразу почнемо розробляти відповідний механізм», – розповідає Юлія Сапацінська, представниця Львівської міської ради.

Реєструвати охочих та моніторити ситуацію щодо кількості студентів, які мають бажання вакцинуватися, буде студентська профспілка. Голова цього відділу, Анастасія Вакарчук, серйозно налаштована, щодо масового вакцинування, адже, як представниця студентства, вона розуміє, що ця ініціатива є необхідна для налагодження навчального процесу та збереження життя й здоров’я політехніків.

Начальник відділу охорони праці Львівської політехніки Володимир Богданович Шепітчак висловив надію, що вакцинування студентства покаже такі ж високі показники, як вакцинування викладацького складу. Тому було вирішено провадити першу хвилю вакцинування 9–13 серпня на базі 10-ї міської лікарні, за адресою вул. Бой-Желенського, 1. Наступна ж хвиля планується ближче до вересня, для того, щоб до початку навчання вакцинувати першокурсників та студентів, які повертатимуться до Львова на навчання.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі