У Львівській політехніці урочисто завершили навчальний рік Української дистанційної школи

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото з урочистостей

23 червня 2022 року в Актовій залі Національного університету «Львівська політехніка» зібрались освітяни для того, аби підсумувати досягнення Української дистанційної школи (УДШ) й окреслити її подальші перспективи.

– Я хочу висловити подяку міністру освіти і науки та його заступниці за Українську дистанційну школу, Львівській політехніці за ту допомогу, яку вони надали в організації цього проєкту, голові Львівської військової адміністрації та кожному вчителю, який долучився до УДШ, – сказав у своєму виступі Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної воєнної адміністрації.

За 3 місяці роботи проєкту організатори та вчителі УДШ:

  • завершили навчальний рік для 795 школярів;
  • організували 133 навчальні курси та забезпечили якісне їхнє проведення, кожен курс в середньому мав 69 модулів;
  • виставили 47 490 оцінок в електронних журналах для учнів 5–11 класів;
  • отримали 8 366 запитань від зацікавлених слухачів;
  • зібрали в архіві більше 41 ГБ завантажених даних.

– Ми дали можливість викладати і отримувати знання в такий тяжкий час. За три місяці роботи ми зробили дуже багато, і ті підсумки, про які сьогодні говоримо, є лише вершиною айсбергу. Під цим всім стоїть колосальна робота, і без людей цього не було би. Все завдяки їхній відданості своїй справі, здатності забувати про себе і вночі перевіряти роботи, створювати неймовірні, карколомні маршрути для того, щоби дітям було цікаво, – висловила подяку Маргарита Носкова, директорка Центру інноваційних освітніх технологій Львівської політехніки.

75 вчителів з Львівської, Київської, Запорізької, Волинської, Харківської, Кіровоградської областей, відділів територіальних громад, викладачі ЗПТО/ЗФПО, слухачі курсів підвищення кваліфікації Центру інноваційних освітніх технологій, випускники Національного університету «Львівська політехніка», аспіранти та викладачі закладів вищої освіти долучились до викладання в Українській дистанційній школі на волонтерських засадах.

– Зараз настав такий час, що кожен проявляє свій професіоналізм в інтересах держави. Враження від роботи в Українській дистанційній школі лише позитивні. По-перше, ми могли спілкуватися з учнями, які потребують нашої праці. По-друге, це хороший шанс розвинути свій професіоналізм. Оскільки бачимо результати, а відгуки дітей та їхніх батьків про навчання позитивні, то будемо продовжувати. Слова вдячності наших учнів – це найвища похвала для вчителів. Працюємо на результат – працюємо на перемогу!», – поділилась досвідом викладання в УДШ вчителька хімії та біології Судововишнянського ЗЗСО І–ІІІ ступенів Юлія Шаловило, яка працювала з учнями 9 класу.

Нагадаємо, що унікальний волонтерський проєкт Українська дистанційна школа був започаткований департаментом освіти і науки Львівської ОВА спільно з Центром інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» з метою забезпечити доступ до якісної освіти дітям, які були змушені покинути власні домівки через війну.

Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей