У Львівській політехніці стартує Школа лідерства Відділу розвитку та навчання персоналу

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
Концептуальне зображення мережі партнерів

У Львівські політехніці, в межах діяльності Відділу розвитку та навчання персоналу, стартує Школа лідерства. Її завдання ― моніторити інновації у сфері управлінні персоналом і доносити цю інформацію до керівників підрозділів університету. Як працюватиме Школа лідерства детальніше розповіла завідувачка Відділу розвитку та навчання персоналу Надія Любомудрова.

― Ми працюємо в надзвичайно змінному середовищі. І зараз перед працівниками університету стоїть чимало викликів, однин із основних ― вміння швидко адаптовуватися до нових інструментів та здобувати нові навички. Тож керівники ― лідери ― повинні також вміти інтегрувати колективи у ці зміни. Сьогодні основне завдання керівників не просто адмініструвати роботу, а організовувати людей на виконання певних завдань, певних проектів, ― зазначила Надія Петрівна.

Оскільки Львівська політехніка має кілька рівнів управління, є різні підрозділи із абсолютно різними завданнями, а також різні покоління працівників, тож керівник повинен розуміти, що працівників недостатньо мотивувати лише матеріально, а необхідно й відкривати для них перспективи для розвитку.

― Сьогодні керівник повинен вміти організовувати роботу, орієнтуючись на триваліший результат, на довші перспектив. Тому треба поєднувати мотиваційні механізми, якими можна зацікавити різні покоління. Адже старше покоління звикло працювати одними методами, а молодь сприймає інформацію вже на іншому рівні. Відповідно ці потреби вимагають нового типу керівника. Сучасний керівник має відчувати вимоги часу і відповідати на них. І саме Школа лідерства буде націлена на формування таких лідерів, ― додала завідувачка Відділу розвитку та навчання персоналу.

Зараз також є дуже багато можливостей, щоб відходити від застарілих методів, і саме цьому сприятиме Школа лідерства.

― Ми організовуватимемо та проводитимемо тренінги, які допоможуть пропрацювати нові навички. Серед планів ― цикл тренінгів, на які також запрошуватимемо експертів із управлінським досвідом у різних сферах. Попередньо програму ми апробовували понад рік, проводячи різноманітні тренінги для окремих підрозділів університету, тож зараз доповнюватимемо тими темами, які будуть необхідні для того чи іншого підрозділу, ― пояснила завідувачка Відділу розвитку та навчання персоналу Надія Любомудрова.