У Львівській політехніці розпочався перший етап вакцинування працівників від COVID-19

Лідія Неплях, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки

Сьогодні у Львівській політехніці відбувся перший етап вакцинації. Першими щеплення від COVID-19 отримали працівники Інституту економіки і менеджменту. Ревакцинація буде через три місяці.

На місце вакцинування завітав ректор університету Юрій Бобало та проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж.

«Сьогодні вакцинували 50 працівників Інституту економіки і менеджменту та тих політехніків, яким це потрібно було зробити терміново. Наступного тижня продовжимо. У Політехніці працює приблизно 4500 людей, тож за один день усіх прищепити – неможливо, тому робитимемо це поступово. Сподіваємося, що за цей період вдасться вакцинувати 500 осіб. Охочих – близько 2000.

Надіюся, що більшість працівників захочуть щепитися, адже це знизить небезпеку зараження. А що більше працівників вакцинуються, то швидше ми перейдемо до звичного формату навчання», – наголосив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало.

Декан магістратури ІНЕМ Юрій Малиновський розповів, що вакцинація працівників проходила відповідно до списків, які подали завідувачі кафедр. Загалом в ІНЕМ на сьогодні зголосилися на щеплення 127 осіб, проте кількість охочих збільшується. Списки вакцинованих передадуть у Відділ охорони праці університету. Для дотримання карантинних норм щогодини щеплять 10 людей. Для вакцинованих передбачена окрема кімната, де вони можуть відпочити й отримати медичний огляд через 30 хвилин після вколювання препарату.

Загалом, після вакцинації політехніки почуваються добре. Враженнями поділилася завідувачка Відділу навчання та розвитку персоналу Надія Любомудрова:

«Вважаю, що вакцинація – обов’язкова, щоб утворився колективний імунітет. Я щоденно приймаю багато відвідувачів, тож, аби захистити себе, свою сім’ю та колег, вирішила щепитися. Дуже добре, що адміністрація університету доклала зусилля до забезпечення вакцинування працівників і так добре організувала процес».

Нагадаємо, охочі вакцинуватися повинні зголоситися у свої підрозділи.

Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки Фото із вакцинування працівників Львівської політехніки