У Львівській політехніці провели вебінар «Комерціалізація наукових розробок»

Науково-дослідна частина Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

9 листопада завершилася серія вебінарів «Фінансова підтримка та можливості комерціалізації наукових розробок», яку від вересня проводила команда Науково-дослідної частини Національного університету «Львівська політехніка». Заключною в цій серії стала онлайн-зустріч на тему «Комерціалізація наукових розробок». Спікеркою була Олена Лукачук, к.і.н., наукова співробітниця групи комерціалізації НДЧ.

Під час вебінару було окреслено стадії трансформації інтелектуальної власності в інноваційний продукт, розглянуто процес комерціалізації та її основні механізми, визначено дієві методи оцінки інновацій та підібрано під них окремі форми комерціалізації.

Доповідачка розповіла присутнім про різні етапи, які має пройти автор інноваційної розробки чи технології, зокрема грамотно її описати й окреслити всі переваги для потенційних інвесторів, вивчити потенційний ринок, ознайомитися з конкуруючими технологіями, визначити комерційний потенціал, отримати рекомендації з різних середовищ про доцільність або недоцільність впровадження цієї розробки/технології, розробити дієву маркетологічну стратегію.

Роман Небесний, начальник Науково-дослідної частини Університету, запропонував політехнікам активно долучатися до процесу комерціалізації наукових розробок і технологій та перейти до дій у цьому напрямі, який у підсумку приведе до омріяного успіху.

Спасибі усім за участь!

Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару