У Львівській політехніці презентували одне із найбільших хімічних підприємств України ПАТ «Рівнеазот»

Прес-служба Львівської політехніки
ПАТ «Рівнеазот»

11 червня 2018 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася презентація одного з найбільших в Україні підприємств із виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти ПАТ «Рівнеазот». Захід відбувся з ініціативи кафедри хімії і технології неорганічних речовин та відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Університету.

Перед присутніми, а це були здебільшого студенти Інституту хімії та хімічних технологій, виступив директор департаменту управління персоналом та соціальних питань підприємства Олександр Кривенко. Він, зокрема, розповів про історію і сьогодення хімічного первістка Полісся. Підприємство засноване в листопаді 1968 року неподалік центру міста Рівне, відтак невдовзі відзначатиме свій піввіковий ювілей. Саме тоді на привізному аміаку одержано перші тонни аміачної води, а через кілька місяців – синтетичний аміак. Шлях становлення, розвитку та перетворення підприємства у велетня хімічної індустрії України був непростим. Серед тих, хто брав участь в освоєнні та впровадженні сучасних технологій виробництва різноманітних видів хімічної продукції, були і вихованці Львівської політехніки.

Нині на ПАТ «Рівнеазот», що входить до складу холдингу Ostchem, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF, працюють понад 4 000 осіб, з яких майже третина мають вищу освіту.

Дирекція підприємства концентрує свою увагу на якісному доборі, розстановці й навчанні кадрів. Тут функціонує навчальний центр, який організовує професійне та спеціальне навчання працівників, стажування молодих фахівців у період їхньої адаптації, організовує виробничу практику студентів вишів. Як повідомив Олександр Кривенко, зараз «Рівнеазот» пропонує молоді перспективну роботу за спеціальностями хімічні технології, теплоенергетика, автоматизовані системи керування виробництвом, обслуговування обладнання хімічних підприємств тощо. Він відповів на запитання студентів-політехніків і запросив іти працювати на підприємство, відтак долучитися до відродження вітчизняної хімічної індустрії.

Як зазначив під час презентації доцент кафедри хімії і технології неорганічних речовин Андрій Слюзар, студенти Інституту хімії та хімічних технологій нині проходять практику і стажування на ПАТ «Рівнеазот». У цьому році буде укладено черговий договір про співпрацю між Львівською політехнікою і підприємством.
 

Світлини Йосипа Марухняка

на презентації ПАТ «Рівнеазот» на презентації ПАТ «Рівнеазот» на презентації ПАТ «Рівнеазот» на презентації ПАТ «Рівнеазот» на презентації ПАТ «Рівнеазот» на презентації ПАТ «Рівнеазот» на презентації ПАТ «Рівнеазот»