У Львівській політехніці побільшало докторів наук

Ігор Голод, Центр комунікацій Львівської політехніки
ІКНІ

13 серпня на двох кафедрах Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка» — безпеки інформаційних технологій і захисту інформації — відбувся успішний захист чотирьох дисертацій.

Зокрема, аспірант кафедри захисту інформації ІКТА Віталій Сусукайло здобув науковий ступінь доктора філософії з кібербезпеки, захистивши дисертацію на тему «Розроблення моделі системи дослідження кіберзлочинів для складових інфраструктури інформаційних систем». Це дослідження охоплює аналіз наявних проблем комплексних систем дослідження кіберзлочинів для інфраструктури інформаційних систем, вивчення сучасних методів побудови систем інформаційної безпеки з використанням DevSecOps-підходу, ISMS-методології, технології Blockchain та моделей штучного інтелекту.

Аналогічний науковий ступінь здобув асистент кафедри захисту інформації ІКТА Даниїл Журавчак, захистивши дисертацію на тему «Удосконалення методів виявлення програм-вимагачів у режимі реального часу». Її мета — підвищення ефективності захисту комп’ютерних мереж і операційних систем від вірусів-вимагачів за допомогою моделей машинного навчання, які працюють у режимі виявлення в реальному часі чи близькому до нього.

Своєю чергою, асистент кафедри захисту інформації ІКТА Євгеній Курій здобув науковий ступінь доктора філософії з кібербезпеки, захистивши дисертацію на тему «Методологія підвищення захищеності об’єктів критичної інфраструктури за рахунок перехресного впровадження стандартів аудиту з кібербезпеки». Його робота розв’язує такі проблеми, як недостатня узгодженість стандартів, складність впровадження та недосвідченість персоналу, що ускладнюють процес забезпечення безпеки та потребують значних зусиль для подолання, шляхом перехресного впровадження стандартів аудиту з кібербезпеки.

Також науковий ступінь доктора філософії з кібербезпеки здобув асистент кафедри безпеки інформаційних технологій Роман Банах, захистивши дисертацію на тему «Удосконалення технології виявлення вторгнень і систем- приманок у мережах стандарту IEEE 802.11». Його робота присвячена вирішенню актуального науково-практичного завдання із вдосконалення технології виявлення вторгнень та поліпшення характеристик систем-приманок у мережах стандарту IEEE 802.11, а також удосконаленню методів деанонімізації зловмисників.

За матеріалами кафедри безпеки інформаційних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка»