У Львівській політехніці офіційно стартував новий семестр для учасників проєкту «Норвегія – Україна»

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Учора, 14 вересня, в актовій залі Національного університету «Львівська політехніка» відбулося урочисте відкриття осіннього семестру проєкту «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні» (проєкт «Норвегія – Україна»).

Керівник проєкту «Норвегія – Україна» у Львівській політехніці Тетяна Шаповалова відзначила, що це вже в 16-те така урочистість відбувається і цього разу вона по-своєму особлива.

«По-перше, наша урочистість відбувається у відреставрованій актовій залі, яка своєю красою та історією надихає вчитися та творити. А, по-друге, ми вперше у Політехніці відкриваємо навчання для ветеранів та членів їхніх родин одразу за трьома напрямками професійного спрямування», – сказала Тетяна Шаповалова.

На події зі вступним словом виступили члени академічної спільноти Політехніки: проректор із науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Львівської політехніки Роман Корж, керівник Tech Startup School Львівської політехніки Назар Подольчак та директорка Інституту гуманітарних та соціальних наук Ярина Турчин.

«Учасники проєкту стали частиною нашої великої університетської спільноти. Навчатися у Львівській політехніці – це престижно. Львівська політехніка – заклад із багаторічною історією, традиціями та світовим ім’ям. До того ж, в якій би частині світу не побували, ви там завжди зустрінете випускників Політехніки. Бо їх сотні тисяч», – наголосила Ярина Турчин і додала, що кожну з груп учасників проєкту навчатимуть різні викладачі з великим практичним досвідом та корисним багажем знань.

Також свої привітання висловили президент міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов, заступник голови ЛОДА Віталій Загайний, директорка Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук, представники міністерства у правах ветеранів та ІТ-компанії.

Цього семестру зголосилося декілька десятків військовослужбовців та членів їхніх сімей, які три місяці посилено навчатимуться за унікальними методиками, щоб у підсумку отримати знання та досвід для професійної перекваліфікації чи відкриття своєї власної справи.

Додамо, що проєкт «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні» відбувається за фінансової підтримки уряду Королівства Норвегії.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу