У Львівській політехніці обрали стипендіатів програми від Інвестиційного фонду Черновецького

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
на конкурсі

28 жовтня у Tech Startup School серед львівських політехніків обирали учасників освітньо-стипендійної програми від Chernovetskyi Investment Group (CIG) – CIG R&D Lab.

– Конкурс – надзвичайний, щоправда, ми очікували більше учасників. Причина, напевно, у тому, що ми дали студентам багато можливостей – окрім цього проєкту, наразі у нас відбувається ще три акселераційні програми. Проєкт унікальний тим, що впродовж десяти місяців учасники отримують стипендійну підтримку. Фонд спрямований на те, щоб студенти не шукали роботу, а залишалися тут і розвивали свій талант, свої продукти і сервіси. Політехніка має дуже багато талантів, – каже очільник Tech Startup School Назар Подольчак.

Привітати конкурсантів завітала проректорка Наталія Чухрай, яка наголосила, що майбутнє – саме за креативними людьми, а проєкти на кшталт CIG R&D Lab дарують можливість реалізувати креативний і підприємницький потенціал.

Визначали найкращих вже згаданий Назар Подольчак, запрошена ІТ-експертка Марта Романяк, менеджер програми CIG R&D Lab у нашому університеті Олексій Другов, а також представники CIG – Євген Нетреба та Святослава Ткаченко.

Переможцями стали проєкти:

  • «Розумна пасіка» (Олексій Бухтій, Олександр Комаренко, Тарас Шабаранський, Дмитро Сокальський – ІV курс ІТРЕ);
  • «Smart cutting board» (Олександр Закотянський, Володимир Поворозник – ІІ курс ІКТА);
  • «Drinmix» (Микита Коновалов, Юліана Лаврик, Орест Ткачук, Віталій Пучак, Роман Якимів – ІІ курс ІКТА);
  • «NoProc» (Марія Ріжко, Анастасія Гринишин, Віктор Качмарик, Олег Жеребецький – ІІ курс ІКНІ).

Обрані команди отримуватимуть грошову та менторську підтримки впродовж наступних 10 місяців.

Основна мета програми – мотивація студентів, аспірантів, молодих вчених вишів до розробок, отримання навичок комерціалізації ідей, напрацювання механізмів реалізації інноваційних проєктів.

– Ми хочемо, щоб після завершення навчання студенти перейшли до бізнесу, і будемо у цьому допомагати. Раз на місяць організовуватимемо менторські дні, де стежитимемо за розвитком проєкту, розбирати помилки, залучати спеціалістів з інших сфер – юристів, маркетологів та інших фахівців, яких потребуватимуть проєкти. По закінченню цієї програми хочемо, щоб в учасників з’явився невеликий власний бізнес, щоб зі стартаперів вони стали підприємцями і бізнесменами, – коментує Євген Нетреба.

Довідка

Старт CIG R&D Lab відбувся восени 2017 року спільно з Одеським національним політехнічним університетом. У вересні 2019-го програма підтримки унікальних студентських рішень почала діяти і для студентів Львівської політехніки.

Команди отримають по 50 000 гривень на розвиток проєктів. Наприкінці програми найуспішніший стартап здобуде головний приз – 500 000 гривень.
 

Докладніше про проєкти конкурсантів і переможців – у відео

конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group конкурс від Chernovetskyi Investment Group