У межах протиепідемічних заходів під час навчального процесу у Львівській політехніці облаштують санітарні пости

Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки
перевірка температури у НУЛП

Відповідно до затвердженої Постанови головного санітарного лікаря України № 50 від 22 серпня 2020 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину через поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» Національний університет «Львівська політехніка» вживатиме всі протиепідемічні заходи під час навчального процесу. Тому від початку навчального року в кожному корпусі та гуртожитку університету будуть встановлені санітарні пости, де студентам та працівникам університету вимірюватимуть температуру.

– Від початку навчального року в кожному навчальному корпусі і в гуртожитку зокрема, при вході в будівлю будуть встановленні спеціальні санітарні пости, – пояснює начальник відділу охорони праці Політехніки Володимир Шепітчак. – Це буде столик із антисептиком для рук, поруч із яким стоятиме вахтер або працівник служби охорони. Він матиме прилад для безконтактного виміру температури для того, щоб зробити скринінг кожному працівникові та студентові, які заходять у навчальний заклад. Відповідно до постанови, якщо в особи температура виявиться вище 37-ми градусів, тоді працівник не має права допустити її у приміщення, а змушений пояснити причину небезпеки та попросити особу зв’язатися зі сімейним лікарем, аби обстежитися і пройти тестування на виявлення коронавірусної інфекції, – розповів Володимир Шепітчак.

Згідно із затвердженою інструкцією «Про порядок дій працівників університету під час роботи в умовах карантину», на першому занятті викладачі зобов’язані інформувати студентів про небезпеку коронавірусної хвороби, а також перед початком кожного заняття зробити опитування про самопочуття студентів.

З метою запобігання масового скупчення студентів, на лекційних заняттях буде присутня лише одна академічна група, а не цілий потік як раніше. Заняття провадитимуться з дотриманням усіх протиепідемічних норм. Відтак студенти мають зберігати дистанцію, а викладачі зобов’язані після кожного заняття відчиняти вікно та провітрювати авдиторію.

– Якщо у вас погане самопочуття чи ви виявили найменші ознаки захворювання, тоді просимо бути свідомими, звернутися до лікаря і залишатися вдома на самоізоляції. Не легковажте власним здоров’ям та не наражайте на небезпеку довколишніх осіб, які задіяні в навчальному процесі, – попросив начальник відділу охорони праці.