У Львівській політехніці обговорили успішний досвід міжнародної співпраці в рамках програми Твіннінг

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
Фото з обговорення

В Актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбулася Міжнародна конференція «Інтернаціоналізація як ключ до стійкості та відновлення: перший рік програми Твіннінг».

Ініціатива Твіннінг між Великобританією та Україною – це модель міжінституційної співпраці, яку координують Кормак Консалтінг Груп та Фонд Президента України з питань освіти, науки та спорту за підтримки британських університетів. Ініціатива дає змогу закладам вищої освіти Великобританії розвивати співпрацю з українськими партнерами.

Зустріч проходила в гібридному форматі (очно та дистанційно). На конференції були присутні представники закладів вищої освіти України, заступник міністра освіти, а також гості з Великої Британії.

Обговорили успішний досвід міжнародної співпраці:

  • Національного університету «Львівська політехніка» з Ноттінгем Трент Університетом;
  • Сумського національного аграрного університету з Королівським аграрним університетом;
  • Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з Університетом Східної Англії;
  • Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова з Університетом Лафборо, Університетом Меріленд і Технологічним університетом Шенона;
  • Національного університету «Києво-Могилянська академія» з Університетом Глазго;
  • Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна з Університетом Йорка.

Розглянули потреби, майбутні проєкти і шляхи реалізації внутрішньої та міжнародної співпраці. Також відбулася панельна дискусія «Як університетам стати рушіями регіональної та секторальної відбудови?».

Сподіваємося, що співпраця Львівської політехніки з Ноттінгем Трент Університетом буде плідною та взаємовигідною, що дасть змогу розвинути нові освітні програми та наукові напрями, а студенти нашого університету глибше познайомляться з культурою і традиціями Великої Британії.