У Львівській політехніці навчають колишніх військовослужбовців за проектом «Україна-Норвегія»

Прес-служба Львівської політехніки
Урочисте засідання з нагоди завершення курсів

Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулось урочисте вручення свідоцтв про додаткову освіту слухачам курсів професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Збройних сил України та членів їхніх сімей, а також воїнів АТО за проектом «Україна – Норвегія» Міжнародного фонду соціальної адаптації. Його учасники – це 16 провідних університетів України. Львівська політехніка приєдналася до проекту два роки тому.

З 19 вересня до 22 грудня цього року 40 колишніх українських військовослужбовців були слухачами курсів за спеціалізованою програмою «Англійська мова та цифрові комунікації». Спільно організували і провели їх Інститут адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки, Міжнародний фонд соціальної адаптації (МФСА) та Університет NORD (Королівство Норвегія).

Урочисте засідання з нагоди завершення курсів відкрив директор Інституту адміністрування та післядипломної освіти Університету Віктор Яськов. Із словами подяки та привітань до випускників звернулися проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Олег Давидчак та директор із розвитку Міжнародного фонду соціальної адаптації Яна Козаченко. Вона, зокрема, наголосила, що уважно стежила за цією групою, бачила спільні ініціативи її членів, раділа за їхні перемоги. Промовець також нагадала, що це вже п’ятий семестр такого навчання у стінах Львівської політехніки.

Привітав випускників за допомогою відео і посол Норвегії в Україні Уле Тер’є. Він розповів, що цей проект триває вже 13 років, у ньому взяли участь понад 8 тисяч колишніх українських військовослужбовців.

У ході професійної перепідготовки учасники проекту отримали ґрунтовні знання та допомогу у правовій адаптації та психологічній реабілітації. Участь у таких курсах дає їм змогу запропонувати нові вміння зацікавленим працедавцям або ж використати їх у започаткуванні власного бізнесу.

Наступним із запланованих заходів, який Міжнародний фонд соціальної адаптації спільно з Університетом NORD планують провести наступного року у Львівській політехніці, буде науково-практичний симпозіум «Норвезько-українська співпраця: цифрові комунікації в сучасній освіті та бізнесі».

Після закінчення директор Інституту адміністрування та післядипломної освіти Віктор Яськов та директор із розвитку Міжнародного фонду соціальної адаптації Яна Козаченко вручили учасникам проекту дипломи. Під час урочистостей звучали чудові пісні у виконанні університетського Народного ансамблю бандуристок «Заспів».

На урочистому випуску слухачів курсів були присутні також голова «Західноукраїнської ініціативної групи» Максим Лапан, декан післядипломної освіти Університету Мар’яна Захарчук та заступник директора з навчально-виховної роботи Роман Квіт.

Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів Урочисте засідання з нагоди завершення курсів