У Львівській політехніці нагородили студентів і викладачів Інституту енергетики та систем керування

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
вручення премій за наукові досягнення в галузі енергетики

22 грудня 2015 року в актовій залі головного корпусу Львівської політехніки у межах проекту «Стипендіальний фонд ім. Ю. Бочкарьова» компанії ДТЕК відбулося вручення премій за наукові досягнення в галузі енергетики.

Премії отримали чотири студенти Інституту енергетики та систем керування Національного університету Львівська політехніка: Юрій Турківський, Іван Наконечний, Тарас Боровець та Мар’ян Дембіцький. Серед викладачів у номінації «За прогрес» нагороду отримав Андрій Зіновійович Музичак, а у номінації «За заслуги» нагороджено доктора технічних наук Ореста Юліановича Лозинського. Переможців визначала Вчена рада Університету.

Директор департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб розповіла, що ДТЕК спільно з провідними технічними вишами України реалізує проект «Стипендіальний фонд ім. Юрія Бочкарьова» з 2012 року. Він створений на згадку про видатного вченого Юрія Бочкарьова, який зробив значний внесок у розвиток енергетики, а також для стимулювання якісної вищої освіти у сфері енергетики в Україні. Проект має дві складові: стипендіальна програма для кращих студентів, що навчаються у сфері енергетики, і щорічна премія кращим викладачам у сфері енергетики. Гостя наголосила, що рада співпраці з Львівською політехнікою і вважає, що лише поєднання теорії і практики дасть плідні результати.

Також свої вітання зі святом і подяку за співпрацю висловили проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак і завідувач кафедри теплотехніки, теплових і атомних електричних станцій Йосиф Мисак. Спогадами про Юрія Бочкарьова поділився його однокурсник професор Анатолій Журахівський.

У межах цього заходу в Університеті відбулась виставка дитячих малюнків за темою «Дитячий погляд на атомну енергетику». В конкурсі брали участь діти з львівського Навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору «Левеня». За свої старання діти отримали подарунки від Святого Миколая.

вручення премій за наукові досягнення в галузі енергетики вручення премій за наукові досягнення в галузі енергетики вручення премій за наукові досягнення в галузі енергетики проект «Стипендіальний фонд ім. Юрія Бочкарьова» проект «Стипендіальний фонд ім. Юрія Бочкарьова» проект «Стипендіальний фонд ім. Юрія Бочкарьова» проект «Стипендіальний фонд ім. Юрія Бочкарьова» виставка дитячих малюнків виставка дитячих малюнків виставка дитячих малюнків виставка дитячих малюнків виставка дитячих малюнків