У Луцьку покажуть фільм, адаптований для незрячих за допомогою фахівців Львівської політехніки

За матеріалами сайту «Волинські Новини»
показ фільму, адаптованого для незрячих

Перший повнометражний фільм, адаптований для незрячих, покажуть у Луцьку 10 серпня 2017 року в кінокомплексі культурно-розважального центру «Адреналін Сіті». Презентація проекту розпочнеться о 12:00 у холі кінокафе.

До перегляду буде представлено кінострічку «Щоденник пам’яті» – одну з чотирьох в Україні з тифлокоментуванням – стислим закадровим описом візуальної частини фільму. Тифлокоментування існує у світовій практиці вже понад 30 років, але в Україні такі проекти почали запускати лише в 2013 році.

Над адаптацією художнього фільму «Щоденник пам’яті» працювала творча група у складі: Олександри Бонковської (автор аудіодискрипції та диктор), Юрія Саєнка (звукооператор), Оксани Потимко (консультант, керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка»).

Програмний комплекс, який допомагає у створенні тифлокоментарів для фільмів, розробив кандидат технічних наук, асистент кафедри інформаційних систем та мереж Львівської політехніки, паралімпійський чемпіон з фехтування Андрій Демчук.