У ЛОВА презентували результати дослідження, у якому беруть участь працівники НДЦ «Демос»

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Фото з презентації

Нещодавно у Львівській обласній військовій адміністрації за участю викладачів, аспірантів та студентів Національного університету «Львівська політехніка» відбулася презентація результатів дослідження, присвяченого проблемам розвитку ринку праці Львівщини. Проходило воно з ініціативи Міжнародної організації праці за кошти Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) під егідою Львівського регіонального партнерства зайнятості «Опліч».

У проєкті на тему «Аналіз розриву у навичках та потреб бізнесу в робочій силі» взяла участь команда працівників Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Львівської політехніки у складі професорки Уляни Садової (керівниці проєкту), професорки Тетяни Степури, доцентів Олега Сорочака, Ольги Корицької, Мар’яни Захарчук, фахівчині Наталі Дідух, Андрія Артерчука, Ростислава Малинича, Юрія Ткачика, Романа Федуня. В озвучених результатах дослідження основний акцент було зроблено на посиленій сегментації регіонального ринку праці у секторальному та галузевому аспектах, гострій проблемі дефіциту навичок робочої сили (зокрема, професійно-функціональних, професійно-технічних і особливо цифрових), детермінантах економічної інтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також потенціалу перспективного розвитку соціального партнерства.

Проведена робота отримала високу оцінку як від ініціаторів, координаторів, замовників проєкту, так і різних стейкхолдерів ринку праці Львівщини, залучених до його реалізації та обговорення. З подякою та конструктивними порадами щодо розв’язання озвучених проблем виступили старший технічний радник проєкту МОП Джемал Ходжич та національний координатор проєкту Тетяна Міненко, а також заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА Орест Гринів, директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус та інші.

Від Національного університету «Львівська політехніка» участь у презентації взяла також начальниця відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Світлана Гладун.

Докладніше – у доданому файлі.

Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації