У лавах небесного війська – випускник Львівської політехніки Олег Бервецький

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Олег Бервецький

Олег Бервецький закінчив Інститут механічної інженерії та транспорту. Навчався за спеціальністю «автомобілі та автомобільне господарство», на відмінно захистив магістерську роботу, був уважний, дисциплінований, талановитий. У перший день повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини й боронив нашу країну від окупантів.

На кафедрі автомобільного транспорту згадують про свого випускника тільки найкраще. Кажуть, що він був здібним і талановитим студентом, світлою, порядною людиною.

«Олег Бервецький загинув як справжній воїн – у боротьбі за нашу волю та незалежність. Він був доброю, приємною, усміхненою та життєрадісною людиною й поклав своє життя за кожного з нас. Висловлюємо щирі співчуття його рідним і близьким. Нашим обов’язком є пам’ятати про кожного українського героя, бо саме завдяки їхнім щоденним подвигам, їхній неймовірній жертовності та самовідданості ми сьогодні маємо можливість жити, навчатися, працювати», – зазначили на кафедрі автомобільного транспорту.

Як повідомила Львівська міська рада, Олег Бервецький народився у Львові в багатодітній сім’ї, був старшим із синів. Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі № 100. Закінчив вище професійне училище № 20 міста Львова, згодом здобував освіту в Національному університеті «Львівська політехніка». Упродовж десяти років працював інженером 1-ї категорії у структурній одиниці «Львівенергоавтотранс» Приватного акціонерного товариства «Львівобленерго». Додатково навчався в Українській академії друкарства. Захоплювався велоподорожами, гірським туризмом, церковним співом.

У перший день повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив її територіальну цілісність і суверенітет у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Брав участь в операції зі звільнення міста Лиман Донецької області. В Олега Бервецького залишилися дружина та двоє синів, батьки, сестри, брати.

Життя хороброго воїна обірвалося в листопаді 2022 року. Попрощалися з військовослужбовцем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали Героя на Личаківському кладовищі.