У Києві покажуть два фільми для незрячих, створені за допомогою львівських політехніків

За матеріалами сайту «Еспресо.Захід»
Афіша фільмів

Львів’яни запрошують киян провести вечір за переглядом українських фільмів і заодно довідатися, що таке якісна аудіодискрипція для незрячих. Про це повідомила керівниця Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Потимко.

21 січня 2022 року в столиці презентують відразу два фільми для незрячих львівського виробництва. Перша робота львів’ян – комедійний фільм тривалістю 30 хвилин про пригоди двох незрячих друзів «Неймовірно сліпий випадок». Головні актори у фільмі – два незрячі чоловіки Михайло Петрів та Василь Човбан. Початок о 17:00.

Також відбудеться прем’єрний показ фільму з аудіодискрипцією «Тільки диво». Це чарівна різдвяна історія для сімейного (і не лише!) перегляду. Подивитися її можна буде теж 21 січня з 18:00.

– У Києві будемо мати лише один день показів фільмів. Ідея фільму «Неймовірно сліпий випадок» виникла в мене на курсах з інклюзивної освіти, де показувала вчителям німецький фільм про те, як поводитися з людьми, які не бачать. Ми вирішили знімати своє кіно, ми не гірші німців. Тут дуже багато моментів, коли незрячі хочуть сісти у маршрутку, а їм кажуть, що он та жовта маршрутка ваша. Герої тут літають на параплані. У Києві глядачів очікує зустріч з режисерами короткометражного фільму «Неймовірно сліпий випадок» Андрієм Сніцарчуком та Романом Мартином, режисеркою стрічки «Тільки диво» Оленою Каретник, артистом Ярославом Нудиком, автором аудіодискрипції, а також головними героями комедійної короткометражки, – розповіла «Еспресо.Захід» Оксана Потимко.

Прем’єри відбудуться у кінотеатрі українського кіно «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40). Вхід безкоштовний.

Переглянути фільми, які раніше робила львівська команда Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» для незрячих, можна на сайті громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ».