У концертному залі «Малевич» відбулася інтелектуальна зустріч професора Ірини Фаріон і блогерки Раміни Есхакзай

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото із зустрічі

27 квітня в концертному залі «Малевич», що у Львові, відбулася унікальна публічна інтелектуальна зустріч професора катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Ірини Фаріон і блогерки Раміни Есхакзай. Мета публічного діялогу – висловити доземну подяку нашим воїнам за їхню героїчну боротьбу з визволення України від московських окупантів і зібрати кошти на їхні технічні потреби. Завдяки численним учасникам дійства, за попередніми даними, зібрано понад 75 тисяч на потреби 4-ої бригади Національної гвардії України «Рубіж» в/ч 3018 батальйону «Сила Свободи» та для потреб бійця батальйону «Холодний яр».

Ірина Фаріон представила свої численні інтелектуально-просвітницькі проєкти та наукові праці: телепроєкти «Ген українців» (113 студій) і «Велич особистости» (160 студій), проєкт з популяризації української наукової та художньої книжки «Від книги до мети» (75 презентацій, 2011–2019 рр.), наукові монографії (7 одноосібних, 8 у співавторстві, 1 посібник), проєкт мовного плаката «Мова – твого життя основа» (2001–2012), курси з культури української мови (щотижневі прямі трансляції 2022–2023 рр. ютуб-канал Студія Фаріон), проєкт «Протианглізм» та політичний аналітичний проєкт «ПолітОгляд» (ютуб-канал Iryna Farion) та передпрезентацію монографії, що поки випікається у видавництві Львівської політехніки, «Англізм і протианглізм: 100 історій слів у соціоконтексті».

У залі була чи не вся незламна Україна: Львів, Одеса, Кропивницький, Стрий, Дрогобич, Суми, Рава Руська, Тернопіль, Бердянськ, Київ...

Організатори вдячні всім за глибокі запитання, за теплу атмосферу та натхнення провадити цей публічний інтелектуальний проєкт задля нашої перемоги і в інших містах України.

Афіша заходу Фото із зустрічі Фото із зустрічі