У ході облаштування інноваційного наукового парку Університету знайшли давній латинський напис

За матеріалами порталу «Твоє місто»
Давній латинський напис

У Львові в колишньому монастирі кармелітів взутих XVII століття, що на вулиці Князя Романа, 3а, де тепер розташований ХХ корпус Національного університету «Львівська політехніка», знайшли старовинний напис латинською мовою. Про це написав засновник та керівник Tech StartUp School Назар Подольчак на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Primum est scientieae studium auaerere DEUM, deinde honestatem vitae cum innocente opere. Isidorus», – звучить надпис латинською.

В перекладі він означає «Перше завдання вченості – шукати Бога, далі – честивого життя і невинності в ділах. Ісидор». Ці рядки належать «Сентенціям» Ісидора Севільського з Книги 2 «Про мудрість».

Назар Подольчак у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що написи знайшли перед однією з келій у ході облаштування наукового парку Львівської політехніки, який роблять за кошти гранту Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, що на науковий парк Львівської політехніки виділили 32,4 мільйона гривень. Там будуть створені науково-дослідні лабораторії, виставкові та інформаційно-комунікаційні майданчики на понад 3 тисячах квадратних метрів. Однією з цілей проєкту є створення 36 малих інноваційних підприємств та кілька десятків нових високооплачуваних робочих місць.