У Хмельницькому політехнічному коледжі на міжнародній конференції обговорили актуальні проблеми сучасної науки

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з конференції

У Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної науки, розвитку технологій та менеджменту» в режимі змішаної очної та заочної форм із використанням платформи Skype.

З урахуванням умов військового стану в Україні під час роботи конференції було оприлюднено доповіді, які стосуються сучасних аспектів розвитку економіки, менеджменту, формування технологічного потенціалу, приладобудування, автоматизації виробничих систем та використання інструментів інформаційного забезпечення, а також актуальних питань фахової передвищої та вищої освіти.

Окремо слід відзначити доповідь доктора економічних наук, доцента Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща) Адама Буяка, який виділив актуальні проблеми обліку людського капіталу в умовах зростання української міграції до Польщі.

У рамках блоку доповідей науковців-економістів було обговорено економічні проблеми розвитку вітчизняних суб’єктів господарювання в умовах військового стану. Зокрема, виділено концептуальні основи розвитку виробничого потенціалу підприємств оборонно-промислового комплексу України як рушійної складової економічного зростання країни, проблеми розвитку бізнесу й альтернативні способи зберігання зерна у випадку виникнення дефіциту елеваторних потужностей.

У роботі другої секції конференції було обговорено сучасні тенденції розвитку фахової передвищої освіти в Україні. Дискусію спричинили питання, що стосуються розвитку технологій та комп’ютерної інженерії. В межах секції також було розглянуто розробку БПЛА великої вантажопідйомності з програмним забезпеченням для протидії радіоперешкодам та особливості військового зв’язку на базі програмно керованого радіо.

Загалом до редколегії конференції було подано більше 80 тез доповідей, що свідчить про актуальність заявленої тематики.

За підсумками конференції вирішено продовжити розгляд обговореної проблематики в рамках ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучасної науки, розвитку технологій та менеджменту», яка буде проведена на базі Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» у 2023 році. Заплановано також видання наукового збірника матеріалів конференції, який в подальшому буде розміщений на офіційному сайті коледжу.

Докладніше – на сайті Хмельницького політехнічного фахового коледжу.