У Дрогобичі збудують новий індустріальний парк «Галіт» за концепцією архітектора з Львівської політехніки

За матеріалами сайту «Варто – Галицькі Новини»
Заставка до матеріалу

Дрогобицька міська рада затвердила концепцію, яку розробили керівники архітектурно-інвестиційної компанії «Креатив» Сергій Іванов-Костецький та Галина Іванова-Костецька у партнерстві з юристкою Ольгою Данчук.

У будівництво всіх об’єктів індустріального парку на площі в 19 гектарів вкладуть близько 32 мільйонів доларів, йдеться про використання інвестицій та державних програм. У парку будуть реалізовувати проєкти легкої, хімічної, меблевої промисловості, машинобудування, IT, торгівлі тощо.

Розробник концепції «Галіт», архітектор, кандидат архітектури, доцент кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Сергій Іванов-Костецький наголосив, що індустріальний парк більш орієнтований на малі підприємства, що віддзеркалює й слоган «Галіту» – «Розумний розмір твого розвитку».

«У світі такий формат вже поширений, а в Україні ми будемо єдиним індустріальним парком, де ставка йде на маленькі підприємства, які займають невелику площу від 288 метрів, і вся концепція крутиться навколо смарт-виробництва. У нас будівництво розбите на кластери, в які групуються по 10 невеликих виробництв, що пришвидшує запуск маленьких виробничих процесів. Велике виробництво ми розглядаємо також, але в основному йдемо до маленьких підприємств, які виробляють стаканчики, підошву для взуття, наприклад, і мають невеликі потужності. Решта індустріальних парків в країні зациклені на великих виробників від 1000 квадратних метрів», – розповів Сергій Іванов-Костецький.

Докладніше – на сайті «Варто – Галицькі Новини».