У Дрогобичі студентів Львівської політехніки ознайомили з розвитком міста, орієнтованим на громаду

За матеріалами ЗІК
круглий стіл за участю студентів

У Дрогобичі в Ратуші відбувся круглий стіл за участю студентів Національного університету «Львівська політехніка». Візит студентів до міста проходив у межах проекту «ЄС/ПРООН: Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Окрім ознайомлення з реалізацією проектів в Об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинків «Альянс» та «Резон», політехнікам презентували проект «Дрогобич – Smart City» як інструмент сталого розвитку громади.

Про відкриті дані, роботу електронних сервісів та співпрацю з «TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах» студентам розповіли керівник відділу інформаційних технологій та аналізу Станіслав Гайдер та керівник Інституту міста Володимир Кондзьолка. Про співпрацю з Дрогобичем та успішну реалізацію спільних проектів студентів поінформував координатор проекту «ЄС/ПРООН: Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Ігор Назар.

Після презентацій проектів відбулося їхнє обговорення. В ході запитань та відповідей студенти Львівської політехніки наголосили на важливості пропагування серед молоді досвіду Дрогобича, адже будь-яка теорія успішна тоді, коли є практичні результати, які можна демонструвати іншим містам.