У бою за волю України загинув випускник Львівської політехніки Ярослав Юник

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ярослав Юник

Львів попрощався зі ще одним героєм. Ярослав Юник – випускник Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки – загинув у бою з російськими окупантами на Лиманському напрямку. Вдома на нього чекали дружина й донька.

Заступниця директора Інституту будівництва та інженерних систем Оксана Позняк розповідає, що Ярослав закінчив університет у 2011 році за спеціальністю «міське будівництво та господарство», навчався на заочній формі. Сьогодні колектив сумує з приводу його загибелі й обіцяє пам’ятати його веселим, добрим, життєрадісним, справжнім патріотом.

«Ярослав Юник поклав своє життя за нас із вами, загинув, як справжній воїн, у боротьбі за волю та незалежність України. Нашим обов’язком є пам’ятати про нього і про кожного українського героя, адже завдяки їхнім щоденним подвигам, жертовності й любові ми маємо можливість жити, навчатися, працювати», – наголошує Оксана Романівна.

Після закінчення Львівської політехніки Ярослав вступив на строкову службу. З 2014 року брав участь в антитерористичній операції в лавах Національної гвардії України. Тривалий час працював в одній із військових частин Нацгвардії. Після початку повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист рідної землі й боронив державу у складі 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних сил України «Карпатська Січ».

«Сміливий, завжди веселий і життєрадісний. Любив свою сім’ю й багато розповідав про неї. Як справжній патріот, пішов на війну захищати свою країну. Надійний друг, добрий товариш і вправний воїн. Загинув на полі бою», розповідають про Ярослава бойові побратими.

Ярослав Юник загинув 28 вересня, а 5 жовтня нашого воїна поховали на Личаківському кладовищі. Відтепер він назавжди залишиться у строю і триматиме наш небесний фронт.

Ярослав Юник Ярослав Юник Ярослав Юник