У боях за Україну загинув випускник Львівської політехніки Роман Прендота

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Роман Прендота

Відважний воїн, добрий фахівець, люблячий син і чоловік – так згадують про Романа Прендоту, випускника Інституту енергетики та систем керування, який загинув на Донбасі. Військовослужбовець народився у місті Хирів, що на Самбірщині, жив і працював у Києві. Разом із дружиною чекав на народження дитини.

Роман Прендота понад 20 років проживав у столиці. Працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «АПТ Україна Групп», де пройшов шлях від конструктора до головного інженера департаменту проєктів. З початком повномасштабного вторгнення чоловік добровольцем пішов захищати Україну. Боровся з російськими загарбниками в лавах 68-ї окремої єгерської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України. Про це повідомила Львівська міська рада.

На сторінці АРТ Group у соціальних мережах написали, що їхній колега Роман Прендота був людиною відважною, порядною, чесною і надійною. Він боровся за нашу перемогу й завжди в неї вірив.

«Під час запеклих боїв з рашистськими нелюдами на Донбасі загинув воїн, наш колега, товариш. В нього залишилася вагітна дружина.

З перших днів повномасштабного вторгнення Роман Іванович Прендота став на захист рідної України. Він був людиною мирної професії, Інженером з великої літери. У пам’яті для всіх Роман навіки залишиться чесною та порядною людиною, щирим і надійним другом, люблячим чоловіком і безстрашним воїном. Він ніколи не втрачав віри у перемогу!

Дякуємо тобі, Герою! Для нас було честю знати тебе!» – йдеться у повідомленні.

Попрощалися з Романом Прендотою в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Вічна пам’ять!