У боях за Україну загинув Олег Підгородецький – випускник Львівської політехніки

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Олег Підгородецький

Випускник Інституту економіки і менеджменту Олег Підгородецький з 2014 року захищав територіальну цілісність держави на Сході. Згодом, у 2016 році, продовжив службу в Збройних силах України за контрактом, а від початку повномасштабного вторгнення боронив нашу країну в лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Олег Підгородецький завершив навчання у Львівській політехніці ще 2004 року, але викладачі його кафедри кажуть, що, побачивши Олегове фото в новинах, з першого ж погляду впізнали його. Старша викладачка кафедри менеджменту організацій Оксана Стернюк зауважує, що приклад Олега, його патріотизм та відвагу мають наслідувати всі покоління політехніків, а особливо шанувати незалежність держави, яку сьогодні для нас виборюють її найкращі сини й дочки.

«Щойно я побачила фото Олега, відразу впізнала, що це наш випускник. Адже з роками він зовсім не змінився: його теплий погляд, усмішка, постава, навіть риси обличчя – ніби все як у студентські роки. Сьогодні колектив нашої кафедри згадує про нього із сумом, але з безмірною вдячністю, бо всі ми розуміємо, що він загинув, захищаючи кожного з нас. Теперішні й майбутні покоління політехніків мають завжди пам’ятати про подвиги наших героїв, наслідувати їхній патріотизм і відданість державі.

Олег справді був доброю, ввічливою, світлою людиною, справжнім патріотом. І тепер перед кожним із нас стоїть важливе завдання – не зрадити його мрії й не змарнувати того, за що він боровся», – наголошує Оксана Богданівна.

В Олега Підгородецького залишилися мама, брат, бабуся, тітка та племінники. Поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі.