У Бережанському державному історико-архітектурному заповіднику презентували монографію доцента ІАРХ

Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани
«Ринкові площі історичних міст України»

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, а також Всеукраїнського дня охорони пам’яток, співробітники Державного історико-архітектурного заповідника у місті Бережани у співпраці з працівниками Бережанської міської бібліотеки імені Богдана Лепкого підготували та провели виставку-презентацію монографії доцента кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка», доктора архітектури Олега Рибчинського «Ринкові площі історичних міст України».

Монографія, попри неоднозначну реакцію серед зацікавлених проблемою читачів, заслуговує на позитивну оцінку як перше комплексне професійне дослідження центральних ареалів історичних міст України (переважно Західної України). Ця думка об’єднала й учасників презентації у Бережанах – місцевих музейників, краєзнавців, працівників бібліотечної сфери. А презентована монографія стала більш відомою серед загалу, отримавши нових поціновувачів.

Шкода лише, що на презентації з поважних причин не зміг бути присутнім сам автор. Зрозуміло, його безпосереднє спілкування з професійно підготовленою місцевою читацькою аудиторією (музейниками, краєзнавцями й бібліотекарями) зробило б саму презентацію більш повноцінною та довершеною: із запитаннями, відповідями, суперечками.

«Ринкові площі історичних міст України»