Цьогорічний набір до закладів освіти більш успішний, ніж минулорічний, – МОН

Міністерство освіти і науки України
Фото ілюстративне

Цьогоріч заклади професійної освіти мають 105 тисяч 452 місця для навчання за регіональним замовленням і 12 тисяч 150 – за державним. Наразі зібрано 44% і 46% заяв на вступ на відповідні місця.

Про це повідомив директорат професійної освіти Міністерства освіти і науки України за результатами опрацювання оперативного звіту про прийом до закладів профосвіти.

Вступна кампанія до закладів розпочалась у червні, коли школярі почали отримувати свідоцтва про базову або повну загальну середню освіту. Оскільки профтехи мають певну автономію у визначенні тривалості вступної кампанії, кожен заклад самостійно визначав графік та критерії прийому абітурієнтів.

«Зараз ми маємо більш успішний набір до закладів освіти порівняно з минулим роком. Приміром, у цей самий період торік ми мали лише 33% заяв від очікуваної кількості. Зараз цей показник вище на 11%. Ми орієнтуємось на збір заяв саме за регіональним замовленням, оскільки вони становлять майже 90% бюджетних місць у профтехах, тож є найбільш показовим для аналізу динаміки вступної кампанії», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.