«Ця книга не робить приємно»: Володимир Кузнецов презентував у Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки книгу «Химороди»

Людмила Іванишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Володимир Кузнецов презентував свою нову книгу «Химороди»

9 серпня в Культурно-мистецькому просторі «Кава на Професорській» Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки письменник і коміксист Володимир Кузнецов презентував свою нову книгу «Химороди», написану в жанрі історичного горору. 

Авторові вдалося заінтригувати назвою, особливо якщо зважити, що вона викликає асоціації з чимось химерним і давнім:

— Назва цієї книги є синонімом до чаклунства та чар. Химородник — це чаклун. Якось я натрапив на це слово, і воно мені дуже сподобалось. Коли ж ця книга з’являлася як задум і ми обговорювали з видавцем її потенційну назву, то я накидав багато варіантів, але «химороди» мені подобалося найбільше, проте не видавцеві, тож ми вирішили відкласти роздуми на певний час. У той період я вже займався музикою, і мої друзі запросили мене взяти учать у новому проєкті в ролі бас-гітариста. Постало питання, як назвати гурт. Ми сіли, стали думати, і я запропонував назву «Химородь». І ми вирішили так назватися. За кілька днів мені написав той самий видавець і повідомив, що він обдумав усі варіанти книги та змінив рішення: «Химороди», на його думку, теж був найкращий варіант назви. Тож у той час мене оточували два проєкти, назви яких пов’язані з чаклунством.

 

«Химороди» — це двадцять оповідань, які проводять читача від темного минулого до химерного майбутнього. Ця збірка запрошує у подорож крізь час і простір, відкриваючи світи, де реальність зливається з фантазією, а історія переплітається з міфами.

 

— Ця книга не робить приємно, — зауважив автор. — Я повинен вас про це попередити, бо якщо ви не знайомі з жанром жаху, то маєте бути готові. Коли книга вийшла, вона спричинила певну хвилю цікавості. Я був із презентацією цієї книги майже в кожному обласному центрі західної частини України. І коли обговорення вийшло на високий рівень розголосу, то чимало людей, які не читали багато книг у жанрі жахів, зрозуміли, що ці оповідання є дуже важкими, адже порушують досить складні теми. Тому на цю книгу багато рецензій, бо іноді вона викликає навіть фізичний біль, тож будьте обережні.

Володимир Кузнецов презентував свою нову книгу «Химороди» Володимир Кузнецов презентував свою нову книгу «Химороди» Володимир Кузнецов презентував свою нову книгу «Химороди» Володимир Кузнецов презентував свою нову книгу «Химороди»