«Цап за голос»: кінопоказ та обговорення документального фільму в Науково-технічній бібліотеці Університету

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до заходу

Українське фотографічне товариство спільно з кіноклубом Центру мистецтв «АРТ-Простір», Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA, Львівським фотомузеєм, Науково-технічною бібліотекою Національного університету «Львівська політехніка» та громадською організацією «Центр історичної пам’яті» запрошують на кінопоказ та обговорення документального фільму «Цап за голос» (режисер – Єрун ван Велзен, Нідерланди, 2013 рік).

Фільм розповідає про трьох учнів, які змагаються за посаду президента в одній зі шкіл Кенії. Перемога на виборах не тільки гарантує одному з них силу та повагу, але й дасть можливість у майбутньому посісти своє місце у кенійському суспільстві.

Захід відбудеться 29 липня 2022 року в читальному залі Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки (вул. Професорська, 1). Початок о 16:00.

Нагадаємо, що 5 липня в бібліотеці Університету було показано документальну кінострічку «Від шепоту до крику» (режисер – Бен Мозес, США, 2012). Фільм спричинив жваве обговорення.

Довідка

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається щороку впродовж останнього тижня березня в Києві. Після завершення Docudays UA презентує найкращі фільми в регіонах України.

Мета фестивалю – сприяти дотриманню й захисту прав людини та основоположних свобод, утверджувати розуміння людської гідності як найвищої цінності, підвищувати рівень громадянської активності в Україні, сприяти розвитку документального кіно.