Триває виставка-конкурс графічних робіт «Пан Коґіто у Львові», організована за участю політехніків

Кафедра графіки та мистецтва книги Львівської політехніки
Фрагмент афіші заходу

З 11 до 25 жовтня 2024 року в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького триватиме виставка-конкурс графічних робіт «Пан Коґіто у Львові», організована з нагоди 100-річчя від дня народження відомого польського поета, есеїста і драматурга Збіґнєва Герберта (1924–1998).

Захід організували Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові та кафедра графіки та мистецтва книги Інституту поліграфії та медійних технологій Національного університету «Львівська політехніка». Куратори виставки-конкурсу – доцентка Ольга Борисенко та асистент Ігор Шутурма. Назву конкурсу подала поетична збірка Збіґнєва Герберта «Pan Cogito», що побачила світ 1974 року й справила великий вплив на розвиток сучасної польської поезії.

Основною метою цього творчого турніру було ознайомлення академічної спільноти з поезією З. Герберта й утілення літературного дискурсу у візуальних образах. Важливим аспектом є також формування у студентів здатності сприймати ситуацію сучасної людини в дійсності, яка нас оточує, очима Пана Коґіто, людини чутливої, вільної та незалежної у своїх поглядах.

25 жовтня відбудеться урочисте закриття виставки, під час якого буде підбито підсумки конкурсу й нагороджено цьогорічних лауреатів.

До слова, 2024 рік оголошено Всесвітнім роком Збіґнєва Герберта, який відзначають під патронатом ЮНЕСКО.

Афіша заходу Фото з виставки