Триває робота весняної школи «Тренінг-курс з української мови (НМТ – 2023)» для абітурієнтів Університету

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-школи

Другий тиждень триває робота з випускниками загальноосвітніх навчальних закладів, які готуються складати Національний мультипредметний тест у 2023 році. Викладачі катедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки зосередили увагу слухачів весняної школи на проблемах і завданнях, які передбачено програмою з української мови.

Під час занять минулого тижня учасники тренінгів училися розпізнавати вимову голосних і приголосних (звукосполучення дж, дз, уподібнення, спрощення в групах приголосних; вимову м’яких, подовжених і подвоєних приголосних), співвідношення звуків і букв, опановували засоби милозвучности української мови.

Також опрацьовано ортографічні норми української літературної мови. Під час тренінгу його учасники здобували навички розпізнавання вивчених ортограм, правильного написання слів з вивченими ортограмами, вчилися знаходити й виправляти правописні помилки на вивчені правила.

Упродовж цього тижня заплановано опрацювати лексичні та морфологічні норми української літературної мови. Слухачі будуть вчитися:

  • пояснювати лексичні значення слів;
  • добирати до слів синоніми й антоніми та використовувати їх у мовленні;
  • уживати слова в переносному значенні;
  • знаходити в тексті й доречно використовувати в мовленні вивчені групи слів за значенням (омоніми, синоніми, антоніми, пароніми);
  • пояснювати значення фразеологізмів, правильно й комунікативно доцільно використовувати їх у мовленні.

Також учасники школи вчитимуться розпізнавати різні частини мови, правильно відмінювати їх, відрізняти правильні форми від помилкових, використовувати в мовленні, послуговуючись їхніми виражальними можливостями, а також визначати сполучуваність числівників з іменниками.

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи