Триває проєкт партисипації для інтеграції внутрішньо переміщених осіб Drohobych common spaces

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото з воркшопу

У рамках програми DAAD Ukraine digital – Ensuring academic success in times of crisis у співпраці з Технічним університетом Кайзерслаутерна, Бранденбурзьким технічним університетом у м. Котбус-Зенфтенберг, Берлінським технічним університетом, Технічним університетом м. Любека та Національним університетом «Львівська політехніка» триває проєкт Drohobych common spaces («Спільні простори Дрогобича»).

8 квітня у локації «Молодіжного центру Дрогобича» відбувся перший воркшоп за методикою «Світового кафе» за участю мешканців Дрогобича, громадських організацій, представників місцевого самоврядування, внутрішньо переміщених осіб та, звісно, студентів кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», а також Київського національного університету будівництва та архітектури.

Метою проєкту є встановити діалог між містянами та «новими» мешканцями міста Дрогобича. Громадські простори міста є інструментом для творення нових наративів – це «вітальня» міста, де кожен його мешканець, незважаючи на вік, стать чи статус, відчуває свою причетність та ідентифікує себе з ним.

– У рамках курсу «Урбаністична конфліктологія та партисипація» кафедри містобудування ми розвиваємо навичку інтегрувати партисипацію в процес проєктування, – зазначають тьютори курсу доцентки Соломія Щегольська, Ярина Онуфрів та Анна Кузишин.

Перед архітекторами та планувальниками постають запитання:

  • Як мають змінюватись міські публічні простори задля налагодження діалогу та простішої інтеграції ВПО в новому середовищі?
  • Як допомогти містянам прийняти нових членів в свою громаду?
  • Які інструменти міського планування можуть стати в нагоді?

Простежити за ходом подій можна у соцмережах:


Фото: Соломія Щегольська, Ярина Онуфрів, Олександр Максимов
Графічний дизайн: Олександр Максимов

Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу