Триває подання заяв на українську премію L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці»

Національний фонд досліджень України
Заставка до конкурсу

Високо цінуючи наукове розуміння і гендерну рівність, L’Oréal започаткувала в 1998 році програму «Для жінок в науці», яка спрямована на зміцнення позицій жінок в науковій царині, підтримку передового наукового досвіду і сприяння талановитим жінкам-науковцям у визнанні, на яке вони заслуговують.

Мета премії – підтримати й відзначити талановитих жінок-науковиць, а також заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі.

Українська премія є частиною глобальної програми L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці» й реалізовується в Україні п’ятий рік поспіль.

У програмі беруть участь жінки, які професійно займаються науковими дослідженнями у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) на території України в будь-якому вищому навчальному закладі, дослідницьких центрах цих закладів або Національній академії наук України і відповідають таким умовам:

  • є громадянками України;
  • віком від 18 до 40 років на момент закінчення терміну подання заяв;
  • наявність наукового ступеня;
  • наявність публікацій в журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus або/та Web of Science;
  • соціальна активність задля популяризації науки.

Подання заяв здійснюється за встановленою формою через онлайн-платформу Forwomeninscience. Крайній термін – 31 травня 2023 року включно.

Докладніше – на сайті Національного фонду досліджень України.