Триває організована МІОК Львівської політехніки Десята Міжнародна літня школа «Крок до України»

МІОК Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

3 липня 2017 року у Львові розпочалася Десята Міжнародна літня школа україністики «Крок до України». Організатор школи – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

На десятий день літньої школи учасники дісталися Музею модерної скульптури Михайла Дзиндри, який розташований у Брюховичах неподалік Львова. Організаторам було дуже важливо показати учасникам школи, що Україна має митців світового рівня, які творять модерний дискурс її історії. Цікаво, що музей є подарунком Михайла Дзиндри своїй батьківщині, адже після здобуття Україною незалежності він перевіз свої скульптури зі США, де проживав в еміграції після ІІ світової війни. Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри – це особливе місце з особливою енергетикою, яке варто відвідати кожному. 

Традиційно кожної літньої школи відбувається перегляд сучасного українського фільму. Цього року було обрано фільм фільм, який відображає реалії і проблеми сучасного життя. Учасники школи переглянули фільм «Осінні спогади», який розповідає про адаптацію до мирного життя українського воїна, який повернувся з фронту і його кохання до біженки з Іраку, життя якої також змінила війна. Все це відбувається на яскравому тлі сучасного українського села. Дивлячись цей фільм, студенти збагатили свої знання як з української мови, так і культури.

літня школа україністики «Крок до України» літня школа україністики «Крок до України» літня школа україністики «Крок до України» літня школа україністики «Крок до України» літня школа україністики «Крок до України» літня школа україністики «Крок до України»