Троє представників Інституту архітектури Львівської політехніки стали переможцями обласної премії в галузі культури

За матеріалами ЗІК
музичні ключі

На Львівщині визначили переможців обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури у 2018 році. Обласну премію вважають найбільш престижною творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру.

Премією відзначають найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

Премію вручають щорічно з 2009 року. Урочиста церемонія нагородження лауреатів обласної премії відбудеться 21 грудня. Лауреатам вручать дипломи та премії по 20000 гривень.

Цьогоріч переможцями 14 номінацій стали 20 осіб. Зокрема, премію в номінації «Дизайн імені Олени Кульчицької» здобув доцент кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка», архітектор і дизайнер Ігор Пилипів. А володарями премії в номінації «Збереження культурної спадщини імені Бориса Возницького» стали завідувач кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури Львівської політехніки Микола Бевз та скульптор-реставратор, асистент кафедри Сергій Гетьманчук.