«Топоніміка Львова: вулиці, площі, сквери»: зустріч з істориком Андрієм Гречилом в НТБ Львівської політехніки

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до заходу

Російське повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року та розпалювання війни спричинило хвилю дерусифікації життєвого простору нашої країни. Не обійшли реакцію українців і назви вулиць та площ у багатьох містах, що й досі носять імена різних російських діячів, які найчастіше ні з конкретними населеними пунктами, чи й з Україною загалом нічим не пов’язані.

У Львові процес таких перейменувань було здійснено ще в перші роки відновлення української державності на початку 1990-х років. Очевидно, передусім це стосувалося декомунізації міського простору. І ось тепер розпалювання росією війни призвело до потреби докладніше переглянути міську топоніміку.

Чи існує якийсь принцип для найменувань? На які групи можна умовно розділити львівські міські топоніми? Які нові найменування необхідні Львову?

Про це та інше йтиметься на зустрічі з українським істориком, доктором історичних наук Андрієм Гречилом, яка відбудеться 15 липня 2022 року в приміщенні Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки. Початок заходу о 16:00.