Термінологія – інструмент забезпечення безпеки сучасного виробництва: нове видання кафедри цивільної безпеки

Кафедра цивільної безпеки Львівської політехніки
Обкладинка видання

Вийшов друком англійський термінологічний словник Concise Terminology of Occupational Safety and Health, авторами якого є доценти кафедри цивільної безпеки Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Литвиняк та Ірина Почапська.

Пропоноване видання покликане виконувати роль посібника з охорони праці та безпеки виробництва під час використання іноземних стандартів, статей та підручників, написаних в цій галузі англійською мовою. У цьому виданні автори поставили за мету створити достатньо повну термінологічну базу у галузі охорони праці для студентів (майбутніх фахівців).

У цій роботі подано термінологію, яку використовують як на європейському континенті, так і в США та Канаді. Розглядаючи більшість понять, автори намагалися надати офіційні та уставлені формулювання. У словнику подано також авторські погляди відомих вчених і спеціалістів на окремі явища у сфері охорони праці, що свідчать про розвиток і систематизацію понятійно-категоріального апарату.

Словник містить поняття і терміни, які відображають зміст теорії і практики охорони праці та є основоположними в забезпеченні всебічної безпеки людини під час виконання нею службових обов’язків. Він призначений для студентів, викладачів охорони праці, фахівців з охорони праці та інших осіб, які відповідають за здоров’я та безпеку на робочому місці.