«Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення» – нова освітня програма Університету

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

До уваги батьків та майбутніх абітурієнтів!

Національний університет «Львівська політехніка» у 2023 році вперше в Україні розпочинає набір на нову освітню програму «Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення» за спеціальністю 163 «Біомедична інженерія», яка адаптована до освітніх програм кращих університетів Європи.

Освітня програма готує студентів у сфері розробки, конструювання, виробництва, експлуатації, сервісного обслуговування, експертизи і сертифікації технічних засобів фізичної реабілітації, біомедичних виробів і біоматеріалів, ортезів, протезів, зокрема біонічних, реабілітаційних технологій.

Студенти одержать знання сучасних технологій протезування та реабілітації, дізнаються про розробку, виробництво і практичну реалізацію виробів медичного призначення на належному науково-методичному рівні відповідно до сучасних умов.

Майбутні випускники – це науково підготовлені спеціалісти в галузі біомедичної інженерії, яка насамперед прагне створити умови для покращення життя людей з фізичними вадами й обмеженими можливостями та вивести їх на рівні з іншими громадянами умови життя. Основними завданнями є:

  • розробка та впровадження сучасних реабілітаційних технологій, зокрема із застосуванням лікувально-діагностичних реабілітаційних комплексів, технічних засобів реабілітації, активних і пасивних протезів;
  • розробка та вдосконалення природних, штучних і комбінованих речовин, які використовують у протезах, ортезах і технічних засобах реабілітації або контактують та взаємодіють із тканинами людини;
  • дослідження, розробка, застосування, інженерний супровід засобів і технологій, спрямованих на відновлення втрачених органів, частин органів та їхніх функцій;
  • розробки системи заходів і засобів експлуатації та утилізації виробів медичного призначення;
  • дослідження, моделювання структури та функцій опорно-рухового апарата і проєктування протезів;
  • дослідження та розробка технологій, створення і застосування технічних засобів реабілітації і матеріалів біомедичного призначення.

Після базової підготовки з біології, математики, фізики та хімії основну увагу в курсі приділено розробці, підтримці, впровадженні, експлуатації та інженерному супроводі реабілітаційних технологій. Навчальний план студентів інтегрований у наукову роботу кафедри хімічної технології переробки пластмас.

Навчання за освітньою програмою надасть базові знання для створення, вдосконалення, дослідження, розробки, конструювання, виробництва, експлуатації, ремонту, сервісного обслуговування сучасної реабілітаційної техніки, біомедичних виробів і біоматеріалів, ортезів і протезів та їхнього застосування у практиці. Кваліфіковані фахівці зможуть працювати у сферах медицини, зокрема біомедичної інженерії, на виробничих протезно-ортопедичних підприємствах і науково-дослідних установах державного та приватного рівнів, благодійних і реабілітаційних центрах.