Танцювальний колектив Львівської політехніки – серед найкращих на міжнародному фестивалі танцю «Фест-2017»

Анастасія Панасюк, студентка ІБІД Львівської політехніки
на фестивалі естрадно-спортивного танцю «Фест-2017»

З 12 до 19 лютого в приміщенні обласного Івано-Франківського музично-драматичного академічного театру ім. І. Франка з ініціативи громадської організації культурно-спортивної асоціації «Фест», за підтримки департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради відбувся XXVII фестиваль естрадно-спортивного танцю «Фест-2017».

Це свято вже стало традиційним і улюбленим для дітей, юнацтва, а також багатьох танцювальних колективів. Цього року «Фест» зібрав учасників зі всієї України, а також з Білорусії, Польщі та Грузії. Львів представляла команда студентів Львівської політехніки під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання, майстра спорту Марти Мельничук. У виступі брали участь студентки Віталіна Крохмаль (ІАРХ), Мирослава Потокій (IКНІ), Анастасія Манойло (ІАРХ), Олександра Рябоштан (ІКТА), Роксолана Пиш’єва (ІКНІ), Марина Гордієнко (ІХХТ), Анастасія Панасюк (ІБІД), Вікторія Михайлова (випускниця ІКНІ). Нашу композицію, поставлену на вірші Ліни Костенко та музику вальсу, ми присвятили весні та її ніжності і легкості. Однак вона не була позбавлена складних технічних елементів, які вимагали ретельної підготовки та максимальної концентрації.

27-й «Фест» мав свої сюрпризи, серед них – участь нових колективів і використання нових жанрів танцю. Оцінювало конкурсантів компетентне журі, в яке входили судді з Болгарії та Грузії. Запеклий відбір найкращих учасників тривав чотири дні, і команду політехніків як одну з найкращих було обрано для участі у святковому гала-концерті.

Для учасників та переможців фестивалю організатори підготували пам’ятні керамічні медалі та календарі «Івано-Франківськ», графічні роботи «Фест-2017», солодкі призи. Для всіх були організовані святкові дискотеки, екскурсії по місту та в Буковель. Отриманий досвід і позитивні враження назавжди запам’ятаються нашій команді та допоможуть досягти нових вершин.