Світові кафе у Львівській політехніці: «Що робити, аби українська мова стала світовою?»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка заходу

Тема української мови зараз, як ніколи, на вустах. Аби такий резонанс не згасав, до Дня української писемності та мови 4 листопада 2022 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» провів VІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Українська мова у світі», де учасники обговорили це питання під час «світових кафе».

Це цікавий альтернативний формат обговорення актуальних тем у невеликих групах. Організатори створили декілька комунікативних майданчиків, що забезпечило всім учасникам конференції можливість обмінятися досвідом, висловити свої міркування та запропонувати шляхи розв’язання проблеми. Разом обговорили питання: «Що робити, аби українська мова стала світовою?».

У дискусії взяли участь учасники з-за кордону та України. Під час розмови порушили питання світової мови, чинників, які впливають на її формування, потреби збереження ідентифікації українців і створення позитивного іміджу України за кордоном, необхідності вдосконалення комплексної політики держави та системної підготовки фахівців, які викладають українську мову. Модератори зафіксували основні тези дискусії, які невдовзі опублікують в ухвалі конференції. Це допоможе зробити крок до розв’язання актуальних проблем і зміцнить позицію української мови як світової.

Спасибі всім за активну участь!