Студенти-журналісти зустрілись із завідувачкою відділу здоров’я та науки газети «Високий замок» Наталією Гелій

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Фото із зустрічі

У межах дисципліни «Журналістська майстерність» відбулася зустріч з непересічною особистістю, журналісткою з багаторічним досвідом, завідувачкою відділу здоров’я та науки популярної газети «Високий замок» Наталією Гелій. Гостя не тільки поділилася зі студентами секретами у пресовій журналістиці, але й окреслила специфіку висвітлення медичних тем.

Лайфаки від львівської журналістки, або Як зреалізувати себе у професії? На що потрібно звернути увагу, аби успішно працювати у медичній журналістиці?

  • Потрібно відповідально ставитися до джерела інформації. Завжди перевіряйте інформацію, а особливо, коли це стосується висловлювань офіційних осіб.
  • Поважайте працю один одного: завжди робіть посилання на публікацію і фото, які згадуєте у своєму матеріалі.
  • Необхідно прискіпливо обирати ілюстрації до своїх статей і уважно вичитувати тексти до того, як їх опублікують.
  • Постійне поглиблення знань у своїй тематиці через прочитання провідних світових медіа дасть змогу не тільки надихатися на нові ідеї, а й професійно рости.
  • Щоб професійно не вигоріти, для медичного журналіста важливе психологічне відновлення.
  • Вивчення іноземних мов відкриває широкі можливості для вдосконалення фаховості й додаткового фінансового заробітку.
  • Сучасна ситуація з пандемією COVID-19 засвідчила актуальність медичної журналістики у загальній системі соціальних комунікацій.
  • ЗМІ можуть змінювати світ на краще, але все залежить від вас, журналістів.

Наприкінці зустрічі Наталія Гелій висловила студентам такі напутні слова: «Стукайте і вам відчинять: вже зараз, навчаючись, пробуйте себе у журналістиці. Так ви зможете не лише розвивати журналістську майстерність, але й знайти своє місце праці. Користуйтеся можливостями, які відкриті для вас, – різними стипендійними українськими та міжнародними програмами, грантами, проєктами. Навіть я ще зовсім недавно успішно закінчила стипендійну програму ім. Л. Кіркланда (Польсько-Американська Фундація Свободи)».

Фото із зустрічі Фото із зустрічі