Студенти-журналісти Університету попрацювали медійниками на інклюзивних змаганнях Kordon Rасe

Михайло Журбик, студент групи ЖР-22 кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото зі змагань

21 вересня 2024 року у Львові вчетверте відбулися інклюзивні змагання з бігу з перешкодами Kordon Rасe. Цього разу основною метою заходу було зібрати кошти для побудови спортивного майданчика для збільшення ступеня участі інклюзивних людей у соціумі (людей з інвалідністю та військових, що зазнали ампутацій на передовій).

Подію організували за підтримки Державної прикордонної служби України на стадіоні СКА у Львові. Генеральним партнером виступила міжнародна компанія у сфері агрохарчових технологій МHP4U. Їхній проєкт «МХП Поруч» – це програма для інтеграції та реадаптації ветеранів і їхніх родин. Також партнерами були мережа АЗК «ОККО», компанія N-iX та інші не менш потужні спонсори.

На запрошення організаторів змагань студенти кафедри журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом доцентки кафедри Божени Іваницької уже вдруге змогли попрацювати фотокореспондентами, зняти відеоматеріали для медіаплатформ та інтернет-ресурсів, записати інтерв’ю з учасниками забігів і взяти коментарі в організаторів змагань.

From trials to victory – гасло змагань, яке розкриває всю суть цього заходу, оскільки сьогодні були доволі нелегкі забіги для всіх учасників. Без базової фізичної підготовки та тренувань не кожен зміг би подолати й половину траси. Учасниками цьогорічного забігу стали багато військових прикордонної служби, ветеранів, спортсменів-любителів та дітей. Всього було п’ять забігів, кожен із них мав свою довжину траси та кількість перешкод і складність їх подолання. На дистанціях були присутні бойові медики та карета швидкої допомоги.

Всі учасники марафонів отримали медалі, а найспритніші, що вибороли призові місця, – подарунки від спонсорів змагань і бурхливі овації від глядачів. Основна мета таких заходів – не перемога та медалі, а дух командного братерства, вміння подати руку допомоги на шляху вперед, а також продемонструвати згуртованість українців у ці непрості для нашої історії часи.

Полковник Петро Жовнич, заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону, голова оргкомітету й координатор Kordon Race 2024, зазначив: «Проєкт мав за мету зробити змагання цікавими та водночас вийти за межі звичних спортивних забігів і забезпечити максимальне знайомство цивільних з військовою тематикою».

На стадіоні СКА зібралося багато глядачів не тільки щоб підтримати своїх фаворитів, а й задля цікавих і корисних майстер-класів з тактичної медицини, мінної безпеки, роботи кінологів, а також щоб відвідати виставку VR-тренажерів БПЛА. А ще – почастуватися смачним бограчем та іншими ласощами, які приготували спонсори для всіх учасників і гостей змагань.

Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань