Студенти-журналісти Львівської політехніки відвідали культурний центр «РадіоГараж»

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Фото з відвідин центру

Першокурсники кафедри журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки, незважаючи на насичені останні тижні поточного навчання, відвідали культурний центр «РадіоГараж» у Львові.

Студенти-журналісти мали змогу почерпнути унікальну й докладну інформацію про радіо від Ксенії Шумилович, яка прочитала інтерактивну лекцію «Цікаві факти з історії світового радіо». На окремі запитання про факти, які звучали під час лекції, з легкістю змогли відповісти студенти групи ЖР-12, зокрема Вікторія Бугайова, Білан Наталія, Ангеліна Боговід, Соломія Борачок та Анна Лойко.

Після закінчення лекції відбулося неформальне спілкування з працівниками культурного центру, а Ксенія Шумилович провела студентів у напівпідвальне приміщення, де представлено цінні експонати старовинного радіо та радіоапаратури, фотокартини перших ведучих та працівників радіо у Львові. Також тут майбутні журналісти змогли поринути у чарівний світ звуків міста Лева – завдяки звуковій інсталяції. До речі, їм також було запропоновано долучитися до поповнення цієї звукової колекції. «Ми радо вас усіх запрошуємо до «збирання» неповторних звуків нашого міста, пропонуємо нашу допомогу для їхнього запису. Знайдені вами звуки стануть частинкою цієї інсталяції», – наголосила пані Ксенія.

Подальшу екскурсію проводила менеджерка «РадіоГаражу» Галина Космина, яка докладніше розповіла про історію приміщення та показала студентам інші цікавинки культурного центру.

І студенти, і викладачі кафедри ЖЗМК Оксана Гоцур та Ірина Пуцята змогли отримати масу естетичної звукової та інтелектуальної насолоди від екскурсії у новий, без перебільшення, культурний хаб Львова – «РадіоГараж».

Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру