Студенти трьох інститутів Політехніки побували з екскурсією на Львівській кондитерській фабриці «Світоч»

Відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом
екскурсія на «Світочі»

Днями студенти Національного університету «Львівська політехніка» відвідали знаного вітчизняного товаровиробника – Львівську кондитерську фабрику «Світоч» із групи компаній Nestlé S.A. (Швейцарія), яка розташована на Замарстинові у місті Львові. З ініціативи компанії Nestlé S.A. й за участю університетського відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом була організована екскурсія для студентів кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій, кафедри механіки та автоматизації машинобудування Інституту інженерної механіки та транспорту й кафедри теплогазопостачання і вентиляції Інституту будівництва та інженерії довкілля.

Сьогодні «Світоч» – сучасне високотехнологічне, науково містке підприємство, що динамічно розвивається. Серед основних новацій – сучасний дистрибуційний центр, нові лабораторії – аналітична, мікробіологічна та патогенна. Уведено в дію цех з виробництва кулінарних приправ, лінії з виробництва вафель, шоколадних плиток та цукерок, принципово нове автоматизоване виробництво з підготовки шоколадних мас. А тому підприємство є надзвичайно перспективним для працевлаштування молодих спеціалістів, випускників різних спеціальностей.

– Для студентів у виборі майбутнього роботодавця насамперед важливі кар’єрне зростання, особистий і професійний ріст, а також імідж компанії на ринку, заробітна плата і міжнародний досвід, – зазначив учасник екскурсії, доцент кафедри технології органічних продуктів Юрій Хлібишин. – На кафедрі студенти навчаються за спеціальністю «Харчові технології», практично з усіх регіонів України, а тому знайомство з таким відомим підприємством є надзвичайно цікавим.

Для підтримки молодих фахівців компанія розвиває ініціативу «Альянс заради молоді». Програма, зокрема, включає літні практики та стажування для студентів та молодих спеціалістів, читання лекцій в вишах, проведення профорієнтаційних тренінгів і консультування з питань працевлаштування, а також участь у ярмарках вакансій. За три роки існування проєкту в Україні в Nestlé отримали роботу 1890 осіб у віці до 30 років і понад 633 студентів пройшли літню практику.

Студентам Університету сподобалась екскурсія підприємством. Чимало з них захотіло саме тут пройти практику та стажування, адже на власні очі побачили, як працює оновлене, сучасне виробництво, яке, без сумніву, дасть їм необхідний практичний досвід роботи. Вже наступного літа заплановано скерувати на проходження практики студентів, а в майбутньому – налагодити з підприємством довгострокову взаємовигідну співпрацю.

екскурсія на «Світочі» екскурсія на «Світочі» екскурсія на «Світочі» екскурсія на «Світочі» екскурсія на «Світочі» екскурсія на «Світочі» екскурсія на «Світочі»