Студенти Технологічного коледжу вивчають кібербезпеку та комп’ютерні мережі за методикою Академії Cisco

Технологічний фаховий коледж Львівської політехніки
Студенти Технологічного коледжу

Фахівці з кібербезпеки, які здатні захистити мережеву інфраструктуру будь-якого підприємства, зараз користуються великим попитом. Ті, хто прагне на практиці застосовувати свої детективні здібності й набуті знання, зробить хорошу кар’єру в галузі кібербезпеки.

Кібербезпека в Технологічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» – складова частина комплексної освіти для фахівців, зокрема для спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Студенти груп КН-41 та КН-42 вивчали кібербезпеку в розділах дисципліни «Технології захисту інформації.

У VIII семестрі 2021/2022 навчального року з використанням методичних підходів «Мережевої академії Cisco» та під керівництвом сертифікованого інструктора-викладача студенти коледжу опанували курс Cybersecurity Essentials.

Учасники курсу здобули необхідні знання, уміння й оволоділи такими навичками:

  • визначати й описувати тактику, прийоми та процедури, які використовують кіберзлочинці;
  • отримали знання принципів конфіденційності, цілісності й доступності, як вони стосуються стану даних і заходів протидії кібернебезпеці;
  • навчилися пояснювати, як спеціалісти з кібербезпеки використовують технології та процеси і процедури захисту всіх компонентів мережі.

У весняному семестрі 24 студенти успішно склали іспит з курсу Cybersecurity Essentials. При цьому отримали від «Мережевої академії Cisco» сертифікати про підтвердження знань та навичок і цифрові бейджі.

Продовжуючи вивчати комп’ютерні мережі, студенти IV курсу Технологічного фахового коледжу піднялись ще на один фаховий рівень. У весняному семестрі 2022 року вони вивчали технології побудови глобальних мереж WAN, маршрутизацію, комутацію та бездротові мережі. Навчання базувалось на обладнанні компанії Cisco та методичних матеріалах «Мережевої академії Cisco», а саме – другого курсу CCNAv7–2: Switching, Routing, and Wireless Essentials.

Двадцять студентів успішно здали непрості фінальні іспити вище середнього рівня й отримали відповідний сертифікат про підтвердження знань і цифровий бейдж від компанії Cisco Systems.

Студенти Технологічного коледжу Студенти Технологічного коледжу