Студенти Технологічного коледжу Університету здійснили навчальну поїздку країнами Європи

Технологічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з поїздки

Студенти спеціальностей «Туризм» і «Право» Відокремленого структурного підрозділу «Технологічний фаховий коледж «Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом викладачів Уляни Свентозільської та Лесі Вишнянчин здійснили успішну навчальну поїздку країнами Європи. Під час подорожі студенти відвідали туристичні об’єкти різних європейських міст за маршрутом: Львів – Краків – Прага – Дрезден – Бастай (Саксонська Швейцарія) – Львів.

Приємно, що поїздка відбулася злагоджено, у теплій і дружній атмосфері, що допомогло студентам почерпнути максимум корисної та пізнавальної інформації, осмислити правильність вибраного ними фаху, а також відпочити і збагатитися духовно.

За час перебування у Кракові учасники поїздки мали нагоду відвідати Королівський замок на Вавелі, який є об’єктом Світової спадщини ЮНЕСКО.

У Празі оглянули Празький Град – в минулому королівський палац, тепер багатофункціональний архітектурний комплекс з офісами президентської адміністрації, музеями та храмами, включно з храмом Святого Віта, що був місцем коронування чеських королів. Здійснили прогулянку Карловим мостом – найстаршим у Празі, збудованим у XIV столітті, який прикрашений 31 скульптурою доби бароко.

Окрім того, студенти коледжу в супроводі досвідченого гіда оглянули основні пам’ятки Дрездена – «колиски німецької Саксонії», міста палаців, храмів, високих шпилів і просторих площ; міста мистецтва, старовинної витонченої архітектури, величезних музейних колекцій.

Продовжуючи мандри Німеччиною, група відвідала Саксонську Швейцарію (місто Бастай), де на висоті 40 метрів над долиною річки Ельби відкривається неймовірна панорама казкової місцевості. Це справжня природна фортеця посеред чудового недоторканого лісу в німецькій землі Саксонії. Скупчення вертикальних скель, що утворена в процесі ерозії більше мільйона років тому, підноситься майже на 200 метрів над річкою Ельбою.

Надзвичайно насиченою та пізнавальною була програма перебування студентів у містах Європи.