Студенти Технічного коледжу та учні шкіл ознайомились із сучасними лабораторіями кафедри АВКТ

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Фото з профорієнтаційного заходу

Наприкінці березня в Інституті енергетики та систем керування відбулися цікаві профорієнтаційні заходи для студентів коледжів та учнів шкіл. Зокрема, проведено ознайомчі лекції та екскурсії у лабораторіях кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій для студентів Технічного фахового коледжу Львівської політехніки, які навчаються за спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».

Студенти коледжу та запрошені учні шкіл ознайомились із сучасною лабораторією робототехніки й автоматизації компанії Mitsubishi Electric, промисловими роботами та маніпуляторами різних типів, контролерами і сенсорними панелями для автоматизації технологічних процесів.

Завідувач кафедри АВКТ Федір Матіко розповів відвідувачам про те, які дисципліни вивчають студенти у цій лабораторії та які навички вони здобувають: зокрема, уміння програмувати роботи, розробляти проєкти роботизованих систем, налагоджувати роботизовані виробничі лінії. Дуже важливо також, що студенти отримують знання, які дадуть їм можливість інтегрувати роботи до систем керування різними технологічними процесами чи цілим виробництвом, тобто зможуть легко адаптуватися до реальних завдань під час працевлаштування на сучасних виробництвах.

Старший викладач кафедри АВКТ Ігор Костик розповів про навчальну траєкторію «Інформаційні технології в комп’ютерно-інтегрованих системах керування», яка реалізована в освітній програмі бакалавра, та дисципліни, присвячені вивченню технологій автоматизації «розумного» будинку. Студенти й учні шкіл з великим зацікавленням ознайомилися з лабораторними стендами, де реалізовано технології Internet of Things та застосовано сучасні мережеві технології ZigBee, KNX, WiFi.

Завідувачка відділення автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Технічного фахового коледжу Львівської політехніки Ореста Коцюмбас зазначила, що екскурсія була дуже цікавою та пізнавальною для студентів коледжу, адже вони побачили можливості продовження навчання за своєю спеціальністю та здобуття вищого фахового рівня з широкими можливостями працевлаштування. Поряд із цим співпраця та обмін інформацією з кафедрою АВКТ дасть можливість удосконалити освітню програму за спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», яку реалізовано в коледжі.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу