Студенти спеціальності «Соціальна робота» завітали до стейголдерів із сектору ювенальної пробації міста Львова

Кафедра соціології та соціальної роботиЛьвівської політехніки
Фото із зустрічі

У секторі ювенальної пробації міста Львова відбулась зустріч із студентами Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», які навчаються за спеціальністю «Соціальна робота» і в майбутньому стануть соціальними працівниками.

Фахівець сектору розповіла студентам, що головна ідея функціонування ювенальної пробації – не покарати, а допомогти в реабілітації й ресоціалізації неповнолітнього. Її реалізують через застосування системи альтернативних видів покарань у комбінації з наглядовими та соціально-виховними заходами. Тому ювенальна пробація є тією дієвою системою наглядових, соціальних, виховних і профілактичних заходів, яка дає змогу здійснювати ефективне запобігання злочинності неповнолітніх.

Також політехніків ознайомили з основними завданнями, функціями та видами пробації, до кого застосовують пробацію, про переваги пробації та принципи взаємодії органів пробації з суспільством і місцевими громадами, яке значення має пробація для держави. Студенти з цікавістю слухали та брали активну участь у діалозі.