Студенти групи ПВ-14 разом із професором Іриною Фаріон відвідали музей «Тюрма на Лонцького»

Кафедра УМ Львівської політехніки
студенти

30 травня разом зі студентами Інституту Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій (група ПВ-14) відвідали музей «Тюрма на Лонцького» – катівню для українців від усіх окупантів: Австро-Угорщини, Польщі, СРСР.

Для чого заходимо в це дике минуле? Тому що воно сьогодні триває в катівнях Донецька й Луганська. Непокаране зло повертається. Малоросійська толерантність постійно це зло генерує, тому війна з українцями на їхній землі триває, тому частина нашого сколонізованого суспільства сама, як на убій, іде в пастку ворога вже навіть власноруч через вибори. Студенти мали одним словом означити свої почуття від побаченого. Ось їхні епітети: біль, страх, треш, жесть, лють, дикість…

Словом, коли вони з цього пекла катування українців винесли почуття люті до ворога, то ми ще маємо перспективу. Потульні, толерантні та беззубі нації не панують навіть у власному домі. Отож задля цього панування маємо навчитися дивитися у вічі страшній історичній правді, щоб сторицею віддати за кожне закатоване українське життя».

Ірина Фаріон